Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Защо французойките никога не остаряват и изглеждат винаги пленително?

Защо французойките никога не остаряват и изглеждат винаги пленително?

 

Catherine_Deneuve_1995

9 тайни за вечната красота на французойките, разкрити от чаровния хирург и телевизионен водещ д-р Мишел Симес

Парижкият хирург и телевизионен водещ Мишел Симес, любим доктор на много французойки, разкри някои от тайните защо френските жени никога не остаряват и винаги изглеждат зашеметяващо. Той издаде книга „Live Better And Longer“ (автор: Dr Michel Cymes), която веднага привлече вниманието. Британските и руските медии бързо разпространиха неговите ценни съвети.

 

1. Не се винете, че не сте перфектни!

 

Стремежът към съвършенство завършва с провал. Вслушвайте се и във вашите желания. Ако желаете да живеете дълго, започнете да живеете.

 

Ето три ценни съвета:

 

Еманюел Беар Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Еманюел Беар
Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

1) Никой не е съвършен. Нито вие, нито аз. Трябва да се убедите веднъж завинаги в това. След като го осъзнаете, ще направите огромна крачка към вашето благополучие.

2) Светът не е нито бял, нито черен. Светът е сив. Трябва да осъзнаете и това, а така също да разберете, че всеки от нас има и сенчеста страна. Всичко е въпрос на нюанси, а точно тези нюанси ни правят интересни за другите хора.

3) Като деца ние възприемаме бинарния поглед за света: „Това е добро“ и „Това е лошо“. Дали нещата не са малко по-сложни?

 

2. Хранете се със стил!

 

И не пред телевизора, моля!

Храненето пред телевизора включва две неща: хранене и телевизор. Кое е от двете е излишно?

 

Освен за стил, тук става въпрос и за здравословно хранене. Когато човек се храни, докато гледа телевизия, има склонност да намали дъвченето и да яде по-бързо. Всичко се случва автоматично. Отнема 20 минути стомахът ви да информира мозъка ви, че тялото ви е поело достатъчно храна. Ако намалите времето си за хране, тялото ви има твърде малко време, за да информира мозъка ви. Така човек изпада в опасност да яде още без да е необходимо. Единствената причина е, че стомахът е нямал достатъчно време да предупреди мозъка.

 

Бъдете като французите! Отнасяйте се към храненето като към ритуал. Хранете се на маса, без никакви изключения!

 

3. Спортувайте във вода!

 

За да се запазят костите силни и за да се предотврати остеопороза, правете упражнения във вода. Акваколоездене, хидроспининг, гимнастика във водата – това са най-добрите начини за безопасни упражнения.

 

Как става всичко това?

 

Обличате бански, сядате на велоергометъра в басейна и започвате да въртите педалите. Тъй като сърцето бие по-бавно във водата, вие можете да направите по-труден цикъл с упражнения.

 

Във водата тялото е по-леко, така че ще чувствате по-малко усилия, макар че мускулите ви работят много повече.

 

Водата щади вашите стави и това е най-ценното.

 

4. Спете на хубава възглавница!

 

Mускулите, сухожилията и нервите са важни, ако искаме да живеем дълго. Ако искате да направите нещо по въпроса, обърнете внимание на вашето тяло и на удобството на средата, в която то се намира.

 

Кога за последно си сменихте възглавницата?

 

Това не е елементарен въпрос. Ако имате болки във врата, трябва да спите на възглавница с хубаво качество, а не на износена. Изберете такава възглавница, която да отговаря на вашите навици за сън.

 

Ако спите на една страна, възглавницата трябва да е достатъчно дебела, за да могат шийните прешлени да са в добро състояние.

 

Ако спите по гръб, купете си твърда възглавница.

 

Ако спите по корем, вземете си тънка възглавница, която е гъвкава и не е твърде обемиста.

 

Ако спите лошо, какво ще кажете да пренаредите спалнята си според изискванията на фън шуй? Французите не гледат с насмешка на това древно китайско изкуство.

 

Вижте дали леглото е добре позиционирано. То не трябва да е в посока на вратата на стаята – т.е. в легнало положение краката на човек не трябва да сочат към вратата. Смята се, че това генерира силни енергии и води до влошаване на качеството на съня. От двете странични страни на леглото трябва да има пространство.

 

Спалнята, подредена според изискванията на фън шуй, изисква в нея да няма телевизор, компютър, мобилни телефони, а дори и растения.

 

5. Купувайте си скъпи слънчеви очила!

 

Слънчевите очила са много важни. Инвестирайте в скъпи, хубави очила, които да носите не само през лятото, но и през зимата.

 

1) Рамките – трябва да са около контура на веждите, за да осигурят колкото може по-добро покритие. Колкото по-големи са, толкова по-добре ще спират светлината да се промъква.

 

2) Материалът на лещите – тяхната роля е да образуват бариера срещу ултравиолетовите лъчи. Те могат да бъдат направени от поликарбонат (най-ефективния), от CR-39 смола или минерал. Основното нещо е да отговарят на Европейските стандарти (трябва да търсим CE маркировка).

 

Клас 1? Бягайте далече!

Клас 2? Добре е, но не и невероятно!

Клас 3? Д-р Мишел Симес препоръчва този клас, а и той е най-широко разпространеният.

Клас 4? Той е за деца над 6-месечна възраст и за планински спортове, където яркостта е интензивна.

 

6. Пийте като сомелиер!

 

Еманюел Беар Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Еманюел Беар
Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Научете се да оценявате алкохола без да ставате негов роб. Дори и някои хора да не са алкохолици, на светски събития консумират повече алкохол, отколкото е необходимо. Те са социални алкохолици. С алкохола по никакъв начин не трябва да се прекалява.

 

Бъдете като френски сомелиер, който обича виното, но и знае как да го консумира. Отделете достатъчно време, за да се насладите на чаша вино. Направете така, че удоволствието да е по-дълго. Отпийте глътка вино и го задържайте по-дълго в устата си, за да усетите аромата му.

 

Чашата ви с алкохол трябва да се изпразва бавно. Това е добре за вас. Също така си имате чудесно извинение, че чашата ви е пълна и ако някой ви предложи да ви сипе, лесно можете да се съпротивите.

 

Ако установите, че пиете прекалено много всеки ден, направете така, че да имате 2 „сухи“ дни в седмицата. Тялото ви ще го оцени.

 

7. Грижете се за хладилника си!

 

Хладилникът е нещо много важно в наше време. Никой не може да си представи дом без хладилник. Той е от съществено значение за нашия начин на живот и за здравето ни.

 

Трябва да се грижите за него, така косвено се грижите и за себе си.

 

Трябва да сме внимателни с храната си. Един хладилник, който е зле поддържан, може да се превърне във фабрика на бацили.

 

Мнозина си мислят, че микробите не оцеляват на студено, споделя д-р Мишел Симес. Голяма грешка!

 

Хладилникът трябва да се почиства поне два пъти в месеца. Д-р Симес препоръчва да не се използват препарати за почистване, а на гъба да се сложи бял оцет и така да се чисти, а след това да се подсуши с мека кърпа. Разбира се, преди това трябва да са махнати всички продукти. След като хладилникът е почистен, ги връщате в него, но задължително всичко трябва да е покрито.

 

Притежаването на хладилник изисква грижи.

audrey tautou vlak

8. Грижете се за деколтето си!

 

„Има една тема, дами, която ви касае вас, но очарова мъжете – вашето деколте!“

 

За деколтето трябва да се полагат грижи. Тази част от тялото е крехка и деликатна. Има опасност от по-ранно стараене на кожа и трябва да се вземат мерки. Трябва да се изпълнява определен ритуал, който – подобно на валса, е в три стъпки.

 

1) Овлажнявайте 

Правете го всеки ден. Леко втривайте с дланта на ръката си крема в деколтето като правите възходящи кръгови движения. 5 минути на ден са достатъчни. Това ще стимулира производството на колаген, подпомагащ кожата да стане здрава и еластична.

 

2) Ексфолирайте

Използвайте продукт с фини частици или без такива частици. Горният слой на кожата е най-чувствителен.

 

3) Ползвайте слънцезащитен крем 

Когато през пролетта слънцето отново започва да става силно, започвайте да слагате слънцезащитен крем в тази област на тялото си.

 

И още нещо:

Ако обичате парфюмите, слагайте от тях на дрехите си, а не на врата и деколтето. Парфюмите съдържат алкохол, а той изсушава епидермиса. След като сте направили горните три стъпки, ще бъде жалко да съсипете всичко след това.

9. Яжте чесън!

 

Чесънът е на голяма почит във френската кухня. Той е чудесно и здравословно допълнение и за топли, и за студени ястия – месо, салати, супи, спагети.

 

Чесънът е богат на антиоксиданти. Той е чудесен в борбата срещу стареенето.

 

Д-р Мишел Симес препоръчва:

 

Яжте чесън!

 

И продължава:

 

Чесънът помага в битката срещу сърдечно-съдовите заболявания. Осигурява защита срещу рак на стомаха и червата. Ние подозираме, че тази суперхрана има защитен ефект срещу рака на гърдата и рака на простата (според изследвания на Shanghai Cancer Institute).

 

Чесънът може да се консумира в сурово състояние или сготвен, но най-добре е да се яде суров, тъй като ефектът е най-голям.

 

Kак да се справите с неговата известна миризма?

 

Много хора се питат как да се справят с миризмата на чесън. Миенето на зъби след храна няма да помогне в случая. Мнозина дъвчат магданоз, прясна мента или кафе на зърна.

 

А най-добре е да научите и приятелите си да ядат чесън, съветва д-р Мишел Симес. Точно като французите.

 

Kой е чаровният хирург – телевизионен водещ д-р Мишел Симес?

Д-р Мишел Симес е хирург, чаровник и любимец на французойките. На 59 години е, но доста младее. Беше съвсем скоро младоженец. На 58 години се ожени за своята приятелка Натали, която стана негова втора съпруга. Те имат син на 4 години, а от първия си брак има двама сина – на 17 и 15 години.

 

Също така д-р Мишел Симес е известен телевизионен и радио водещ. Имал е медицинска хроника още в началото на 90-те години в популярното предаване Télématin по France 2. Работил е също за Europe 1, France 5, Le Magazine de la santé, RTL. Името му се свързва и с Allô Docteurs. Снима се във филма La Vérité si je mens ! 3. Сега е водещ на телевизионна игра Tout le monde joue avec la mémoire (France 2).

Роден е на 14 май 1957 година. Родът му произхожда от Полша (полски евреи). Преместват се да живеят в Париж през 1922 година.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".