Рубрики
Начало » Event » „Пътуване във времето“ – изложба на Анета Яламова

„Пътуване във времето“ – изложба на Анета Яламова

aneta izlojba

Map Unavailable

Дата/час
01/10/2018 - 25/10/2018
00:00


 

 

АНЕТА ЯЛАМОВА

ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО

изложба, живопис

01 – 25 октомври 2018

галерия „Париж“ – София, ул. “Цар Самуил” 47

Понеделник – Петък 11:30 – 19:00 часа
Събота 11:30 – 14:00 часа

 

Представянето на изложбата на Анета Яламова:

 

Зрителят гледайки произведенията на художничката, ще бъде пренесен както в щастливото село, кипящо от труд и веселие, така и в романтичния стар град, където любовта е нежна и пропита от копнеж по другия. Навсякъде в тези платна се чувства едно тихо щастие, което сякаш извира от изпълнените с благост лица на мъжете, жените и децата, че дори и от тези на животните. Дали ще се сблъскаме с усилната селска жътва или със спокойната градска разходка, или с шумната сватба, ние задължително ще усетим силната отдаденост между мъжа и жената, между родителите и децата в семейството, между приятелите, изобщо тези картини са облъхнати от любовта. И почти във всички тях ще открием невидимото присъствие на ангелите, на Бог и Богородица. Те стоят, летят и бдят над цялата тази човешка любов и тихо я благославят…

Анета Яламова е художник с изключително прецизна техника и усет към композицията, светлината и детайла. Стилът ѝ е най-близо до наивизма, но влияние му оказва и иконографията, като съчетанието на двете прави произведенията ѝ толкова близки и познати на българския зрител.

 

Може да се разгледа онлайн тук.

 

Хареса ми стила на художничката. Видях плакат и разгледах сайта на галерията. Отбелязвам си изложбата сред събитията в семейния ни календар, които бих искала да посетим.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".