Рубрики
Начало » Комуникации » Гражданска журналистика » Осмомартенският цветарски бизнес

Осмомартенският цветарски бизнес

8 mart cvetya 5

Днес по улиците наистина навсякъде е пълно с цветя, но докато чаках на един светофар в кв. „Дружба“, ми направи впечатление бизнес нюха на един осмомартенски предприемач. Беше заел ключово местенце на едно кръстовище с оживен булевард на тротоара до едно училище. Цветята бяха в интересни щайгички – едната, опряна на предната гума, втората на предното стъкло.

Кой каза, че българинът няма бизнес нюх и не е предприемчив?!

Не възприемайте публикацията ми нито като критика, нито като похвала. Загледах се единствено, защото ми стана странна подредбата на цветя за 8 март, сложени до гумата на колата или отгоре на стъклото. Изглежда човекът имаше бизнес подход къде трябва да застане и да се забелязва отвсякъде. Беше преценил, че вероятно от училището цял ден ще дотичват ученици за букетчета, а и оттук минаваха доста хора и вероятно стоката му щеше да разпродаде бързо.

Единствено не беше помислил да разположи китките по-малко по-атрактивен начин, а не да забучи две букетчета, както беше направил с горната щайга.

Не е ясно обаче цената. Възможно е да сложил атрактивна и тогава кой се интересува дали купува цветя, разположени на гумата.

Беше заложил и на бързооборотна продукция – по едно зюмбюлче в целофанче. Определено имаше мисъл в цялата операция. А и щом го забелязах сред толкова еднодневни цветари-продавачи, значи с нещо се е отличавал. След светофара отбих колата встрани и направих няколко снимки. Не можех да не ви покажа този осмомартенски бизнес модел.

 

8 mart cvetya 1  8 mart cvetya 6 8 mart cvetya 4 8 mart cvetya 2

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.