Рубрики
Начало » Комуникации » Анонимните хакнаха сайта на MIT заради Аарон Шварц

Анонимните хакнаха сайта на MIT заради Аарон Шварц

aaron shwarzАнонимните хакнаха сайта на Масачузетския технологичен институт (MIT) в памет на 26-годишния компютърен гений Аарон Шварц, който се самоуби на 11 януари 2013 година. Шварц е съавтор на RSS и съосновател на Reddit.

Първи за това съобщават студенти от престижния университет и то в Reddit. Проблем е имало с целия домейн mit.edu, включително и с имейлите. Резервният вариант emergency.mit.net също е хакнат. Анонимните признаха, че стоят зад атаката. Групата също така спря и интернет страницата на Министерството на правосъдието на САЩ.

Анонимните са написали 4 свои желани, насочени към реформа на законите за компютърни престъпления, реформа на авторското право и правото на интелектуалната собственост, връщане към правилните принципи за общо благо на мнозина, а не лично облагодетелстване на малцина и най-вече към безплатен и неограничен интернет, пощаден от всякаква цензура.

източник: Reddit, http://www.huffingtonpost.com/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.