Рубрики
Начало » Комуникации » Гражданска журналистика » Мини цветни жилища – атрактивна арт инсталация показва сградата на бъдещето

Мини цветни жилища – атрактивна арт инсталация показва сградата на бъдещето

Пътеписи от Холандия

eindhoven cvetna kusta 1

 

Красива, цветна, дървена постройка се извисяваше в самия център на Айндховен по време на нашето уикенд посещение в града. Оказа се, че тази атрактивна арт конструкция е част от културно събитие, което се провежда в Айндховен – Dutch Design Week. Дело е на (W)ego. Нарича се „The Future City is Flexible“.

 

Разговарях с младо момиче от организаторите. Цветната арт инсталация, в която има уютни мини жилища, символизира идеята, че всеки човек на земята трябва да има приятен дом. Сградите на бъдещето трябва да са „гъвкави“ – с безкрайни възможности. Бъдещите жилища ще са цветни, свежи, уютни, оптимистични и според вкусовете на своите обитатели.

 

А най-хубавото на тази модерна арт инсталация е, че не само човек може да я съзерцава от разстояние, но и да се потопи в нейната атмосфера. Посетителите бяхме поканени да влезем в цветната постройка. Можеше да се качваме до различните етажи, да катерим стълби, да посядаме, да снимаме.

 

Фоторазходка

в къщата на бъдещето

21 октомври 2017 г., Dutch Design Week, Айндховен, Холандия

 

 

 

Хотелът, в който бяхме отседнали – The Student Hotel, също беше част от холандската дизайнерска седмица.

 

the student hotel 1

 

В него също имаше изложби мероприятия, а и повечето организатори бяха гости на хотела.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".