Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » ИКЕА показва как биха изглеждали в XVII век навиците ни от днешните социални медии

ИКЕА показва как биха изглеждали в XVII век навиците ни от днешните социални медии

 

ikea ads

 

IKEA зарадва феновете си с много закачлива реклама, която свързва навиците ни да споделяме в социалните медии и как биха изглеждали те в XVII век.

 

Действието се развива в аристократично френско семейство в XVII век. Яденето е сервирано на масата, но преди да се посегне към чиниите бащата вика художник, за да запечата в картина това, което ще ядат. Рисуването разбира се отнема доста време. След като най-после картината е готова, подчинени я вземат и обикалят с нея сред приятели на семейството, близки, познати и всякакви хора, за да им покажат какво яде аристократичното семейство и да съберат реакции – позитивни или негативни.

 

 

 

В края клипчето ни връща в нашето съвремие. Отново виждаме семейство, което се е събрало, за да се храни. Всичко е сервирано на масата, но никой не яде, защото бащата прави снимки. Появява се надпис:

 

„Това е ядене. Не е състезание. Нека релаксираме.“

 

Целта на рекламата е да насърчи хората да преотрият удоволствието от готвенето, яденето и това да бъдат заедно със семейството си.

 

Рекламата е създадена от Acne (Стокхолм), режисирана е от Tompa & Rondo. Снимана е в Будапеща.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".