Рубрики
Начало » Комуникации » Блогове » Японски блогър-самотник дава съвети как да се правят снимки все едно си с приятелка

Японски блогър-самотник дава съвети как да се правят снимки все едно си с приятелка

 

japonski blogger1

 

Японски блогър и фотограф се прочу в света с блога си, в който дава съвети и показва снимки как други самотници да си правят сами фотографии така, че да изглежда все едно си имат гадже. „Селфи“ модата е в основата на всичко – т.е. хората се снимат сами и качват творенията си в социалните медии. Да, но животът на самотниците не е много цветен. Затова и 28-годишният японец Кейсуке е намерил своята ниша – дава съвети как да се прави такава автопортретна фотография все едно самотникът си има приятелка.

 

japonski blogger 2

 

Перуките са важна част от целия театър, който се разиграва. Винаги носи и статива на своя апарат. Пътува в метрото, например, слага фотоапарата през няколко седалки, а той се намества на една двойна седалка. С една ръка се преструва, че е прегърнал своята половинка, а всъщност внимателно придържа перуката. Отстрани изглежда, че млада двойка се е гушнала, но истината е доста различна.

 

japonski blogger 3

 

Кейсуке винаги показва и как точно се прави този номер. Малко като фокусниците, които са решили да разкрият някой фокус. Също така едната му ръка е по-избелена и с маникюр. Тя играе „женската“ ръка, която в някой ресторант е заснета как чисти кетчупа от устата на „любимия“. Веднъж един посетител в заведение втрещено го е попитал какво точно прави. А Кейсуке невъзмутимо му е отговорил, че това е изкуство.

 

japonski blogger 1

 

Снимките и блогът му се оказват изключително популярни в Япония – държава, за която Кейсуке пише, че е страна на самотници.

 

Най-лошата държава за самотници е Франция. Ако попадне там самотник, ще бъде изключително нещастен, защото навсякъде се целуват истински влюбени, тъжно обяснява младият мъж.

 

 

Как реагират феновете му?

Мъжете приемали положително снимките му, а жените дори пишели в коментари, че искат да му станат гаджета. Единствено горката му баба винаги плачела като видела новата серия творби.

 

 

Отдавна Кейсуке замислял как да се снима все едно се целува със своята въображаема приятелка. Дори имал идея тези фотографии да са „черешката на тортата“ и да се появят за Коледа. Но … все още не е го е измислил този номер. А и дори да се получи, истината е, че е самотник и че е сам на този празник, разкрива душата си пред CNN японският „селфи“ блогър.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.