Рубрики
Начало » Комуникации » Гражданска журналистика » Коледната елха и Коледният базар в София (2012)

Коледната елха и Коледният базар в София (2012)

koledna ukrasa 2013 a

Ако утре се чудите какво да правите в неделния ден, ето едно мое предложение. Отскочете да видите коледната елха на София, а после можете и да похапнете на Коледния базар до Народния театър. На центъра има много добре украсени сгради и ще усетите коледното настроение.

Тази вечер веднага след курса по френски, с децата тествахме точно тази програма – коледната елха, а след това Коледния базар. Валеше дъжд, но нали сме герои – грабнахме чадъри, прескачащи локвите, закрачихме първо към коледната елха на София.

viki i ineto

И тази година тя е в градинката до хотел „Рила“. Най-много й се радваха децата. Освен нас имаше и още няколко семейства-ентусиасти.

 

koledna elha 2 koledna elha 4 koledna elha 7 koledna elha 9

Красиво е, но тъй като няма никакви забавления точно до елхата, малко след като се направят снимките и потичат децата, трябва да се помисли и за следващото забавление. Преди да ви отведа с няколко мои снимки до Коледния базар, ще ви покажа едни красиви прозорци.

 

koledni prozorci

А така също и една грееща сграда.

 

koledna sgrada

Ако сте тръгнали към Коледния базар, не може да не видите и тази коледна украса и надписа 2013 година.

 

koledna ukrasa 2013 koledna ukrasa 2013 a

 

Коледният базар тази година е пред Народния театър. Миналата година беше между Софийския университет и Народното събрание. Не знам дали, защото сега е по-голямо пространството, но ми се струва, че миналата година имаше повече участници.

 

koleden bazar teatur

Валеше силен дъжд и затова не съм снимала много, а и снимките са правени набързо и не са добри. Но основно искам да ви покажа атмосферата. Отново има къщички с немски наденички и вкусотии, а така също и коледни играчки.

 

koleden bazar 3

Имаше и Дядо Коледа, който препитваше децата за песнички и стихчета.

 

koleden bazar 5

Долу-горе това е днешната ни обиколка. Макар и предколедна, беше много дъждовна и мокра. Бързо похапнахме на Коледния базар – по-скоро заради идеята и поприключихме с вечерните забавления, защото дъждът все повече се усилваше.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.