Рубрики
Начало » Комуникации » Блогове » Блогът Mashable с нов дизайн

Блогът Mashable с нов дизайн

blog mashableMashable, който е един от топ бловете в света и ежедневно ни информира за новости в социалните медии, си смени дизайна. Старият се беше наложил като еталон за успешен блог и много сайтове с информация за социалните мрежи и технологиите, го ползваха като модел. Всяка приставка, добавена в Mashable, бързо се възприемаше и от другите.

Сега Mashable е коренно променен. Снимките са по-големи. Съдържанието е разположено в три колони. Първата е озаглавена „The New Staff“, средната – „The Next Big Thing“ и дясната – „What’s Hot“.

Целта на новия дизайн е Mashable да отговори на потребностите на новото поколение, които искат сайтовете да са „социални, мобилни и с добра визия“, разказва Пит Кашмор, създател и CEO на Mashable в интервю за http://www.buzzfeed.com/.

Когато се отвори дадена статия, веднага се открояват бутоните за споделяне в социалните медии.

blog mashable butoni

 

 

 

Голямата новост е, че Mashable се насочва и към „микро-споделянето“. Вече може да се споделя микро-съдържание от блога – снимка или път само даден цитат.

blog mashable share1

Още едно интересно нововъведение – има графика, която показва колко бързо е споделена дадена статия в социалните медии.

 

blog mashable share

Mashable иска да насърчи максимално споделянето на съдържанието в социалните медии.

Новият дизайн ще бъде с еднакво добра визия и за таблети, и за смартфони, и за настолни компютри и за лаптопи.

Mashable винаги диктува модата. Очаквам вече масови промени и на други блогове в тази насока.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.