Рубрики
Начало » Комуникации » Мултиплай затвори окончателно

Мултиплай затвори окончателно

multiply closed 280Този следобед Мултиплай окончателно затвори своите функции на социална медия и вече се превръща само в сайт за електронна търговия в Индонезия и Филипините. Още през август миналата година от ръководството на Мултиплай съобщиха, че се отказват от това да са социална мрежа и дадоха няколко месеца срок всички потребители да си прехвърлят информацията. Това трябваше да стане до 1 декември 2012.

Учудващо за всички обаче Мултиплай не затвори тогава, а продължи да съществува. Мнозина изтълкуваха това като възможност социалната мрежа да продължи да работи в досегашния му вид и за всички държави. Имаше на моменти затруднения с влизането, но напоследък нищо не даваше знак, че наистина вече няма да има Мултиплай.

Мултиплай съществува от декември 2003 година. Изключително лесно беше всеки да си направи сайт там. Имаше възможност за качване на снимки, видеоклипове, музика, рецепти, водене на блогове, пращане на съобщения, създаване на групи по интереси. Определено за мен беше една от най-добре подредените социални медии и по тази причина Фейсбук дълго не ме привличаше, но от самия Мултиплай признаха, че вече има по-добри от тях в тази сфера и се насочват към нещо друго.

На 9 август 2012 година главният изпълнителен директор и собственик Стефан Магдалински обяви, че Мултиплай вече ще се насочи към електронната търговия и даде няколко месеца срок всички да си пренесат информацията, например, към Blogger. Тази възможност се оказа доста сложна. Аз също пробвах, но резултатът не беше това, което очаквах. Повечето ми познати също се отказаха.

Жалко, че вече ги няма!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.