Рубрики
Начало » Блог » „На лов за енергия“ – филм по БНТ на Биляна Бонева-Атанасова

„На лов за енергия“ – филм по БНТ на Биляна Бонева-Атанасова

 

biliana boneva

 

 

„На лов за енергия“ е новият филм на журналистката от БНТ Биляна Бонева-Атанасова. Той ще се излъчи на 22 февруари 2017 г., сряда от 22.25 ч. в „В кадър“ на БНТ. Биляна Бонева-Атанасова е международен редактор в „По света и у нас“ и съавтор на предаването „Зелена светлина“ в Българската национална телевизия. Биляна е и моя сестра, с която много се гордея. Обикновено ни мислят за близначки, но уточнявам – аз съм по-голямата и то с цели две години.

 

От филмите и журналистическите материали на Биляна човек винаги може много да научи. Предишният й филм беше за Китай и изключително много ми хареса. Препоръчвам ви да гледате филмите й и да следите журналистическите й изяви. Биляна е човек, който много знае, много чете и поднася цялата информация по много интересен начин.

 

Тук можете да видите анонса на новия й филм „На лов за енергия“.

 

Може ли светът да живее без петрол? Докато в някои части на Земята битките за изкопаеми горива все още преначертават картите на държавите, треската за алтернативни източници на енергия завладява други страни.

 

Роб Хопкинс, основател на глобалната мрежа „Преход“: „Едва ли има по-подходящ момент от сегашния да се направи нещо. И ако се вземе правилното решение, след 20 години ние можем навсякъде да осигурим бъдеще със 100 процента възобновяеми източници на енергия.“

 

За живота в селищата, които започнаха преход към ерата без петрол – гледайте във филма на Биляна Бонева „На лов за енергия“ на 22 февруари в рубриката „В кадър“.

 

„На лов за енергия“ – 22.2.2017 г. в 22,25 ч. по БНТ

автор: Биляна Бонева
оператори: Вл. Богдански, Б. Борисова
редактор: Милен Атанасов
монтаж: Цветослав Юруков
режисьор: Миглена Атанасова
продуцент: Петя Тетевенска

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".