Рубрики
Начало » Комуникации » Гражданска журналистика » Средновековен фестивал в София

Средновековен фестивал в София

 

srednovekoven festival 1

 

Точно се връщаме от Средновековния фестивал.

 

Големият ми син: Къде ходите цял ден?
Малкият ми син: В Средновековието, а после при динозаврите.
Съпругът ми: А там нямаше автомобили…

 

И в рамките на секунди приключва един мъжки разговор.

 

Живеем на пешеходно разстояние и си направихме приятна разходка до двете събития, които са в парка на Военната академия.

 

А от мен добавка:
Беше готино на Средновековния фестивал, при динозаврите – ако имате време за запълване, можете да отскочите, но на фона на събитията от Средновековния фестивал, другото някак повече ми бледнееше или е просто за по-малки деца.

 

Билетите за Средновековието бяха по 5 лева, а за сина ни (на 10 г.) – безплатно. За Динозаврите – 28 лева и то заради отстъпката от 2 лева на билет, тъй като сме посетили и Средновековният фестивал.
Впечатлена съм от битката, допадна ми и лекцията за средновековната фехтовка, имаше и интересни неща за разглеждане – занаяти, храни, игри и какво ли още не.

 

Средновековният фестивал продължава и утре в парка на Военната академия.

 

Носете си вода, не видях да продават наоколо. Ние си направихме приятна спирка в хубава сладкарничка на ул. Оборище.

 

След като си купите билети за Средновековния фестивал, ви слагат печат на ръката. Така че можете спокойно да излизате от парка и после пак да се върнете за някое събитие.

 

Идеята за организиране на такъв фестивал в парка на Военната академия е много хубава, а мястото е изключително подходящо.

 

Хареса ми много всичко като преживяване, видяно и получени нови знания. Радвам се, че съществуват такива интелигентни хора, които с такъв ентусиазъм препредаваха знанията и уменията си на другите. Няма по-добър учебник по история от такова събитие, на което да се докоснеш до самото минало и да научиш интересни подробности от хора, които са си дали сърцето по дадена тема.

 

Ще се радвам този фестивал да се превърне в традиция и често да се срещаме с тези уникални личности, за да научаваме още нови неща по забавен и интелигентен начин.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".