Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » 2 свободни места за 9 клас в СМГ (2021)

2 свободни места за 9 клас в СМГ (2021)

 

smg june 2019 sss

 

СМГ обяви две свободни места за прием в 9 клас, става ясно от съобщение на сайта на училището. Крайният срок за подаване на документите е 30 юли 2021 г.

 

Информираме Ви, че има 2 (две) свободни места за прием на ученици в девети клас за учебната 2021/2022 година, в паралелка с разширено изучаване на английски език. Кандидатстването за двете свободни места ще се осъществи на база на състезателния бал на учениците за осъществяване на държавен план-прием след седми клас.

Необходимите документи за кандидатстване са:

– ксерокопие на свидетелството за основно образование;
– ксерокопие на служебната бележка с резултатите от НВО в 7 клас;
– заявление до Директора за записване в IX клас за учебната 2021/2022 година;
– ученическа книжка (бележник) с оценките на ученика/ученичката за завършен осми клас през учебната 2020/2021 година.

Документите се подават всеки работен ден в стая „Секретариат“ на СМГ от 09.00 до 17.00 часа.

Краен срок за подаване на документи: 30.07.2021 година.

 

За втори път виждам подобно съобщение от СМГ за обявени свободни места. Това е хубава практика. Не е ясна причината за освободените места. Най-вероятно е прехвърляне в други училища. Възможни варианти са в математическа гимназия в провинцията (ако детето е от друг град, а по време на пандемията през миналата година се учеше основно дистанционно, но разходите за квартира, например, си остават), в частни гимназии в София, обучение в чужбина. Все по-популярен става в последните години приемът след 8 и след 9 клас в Американския колеж в София.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".