Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » На 28 юни 2020 г. ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“

На 28 юни 2020 г. ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“

 

medali

 

На 28 юни ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“ – за ученици от 4. клас, което ще замени всички други състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия, съобщават от МОН. Резултатите от това състезание могат да се използват за прием в математическите гимназии.

 

При провеждането на състезанието трябва да е осигурено минимално разстояние от 1,5 метра между присъстващите. В зависимост от големината на залите участниците трябва да са разпределени между 10 и 15, пише в съобщението на МОН. Изискването е за засилени противоепидемични мерки в работните и санитарните помещения, както и в коридорите, в т.ч., дезинфекция и проветряване и недопускане на хора с прояви на остри заразни заболявания. Преди началото на състезателната част директорите са длъжни да инструктират учениците за спазване на изискванията за лична хигиена.

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".