Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » На 28 юни 2020 г. ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“

На 28 юни 2020 г. ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“

 

medali

 

На 28 юни ще се проведе Националното състезание „Математика за всеки“ – за ученици от 4. клас, което ще замени всички други състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия, съобщават от МОН. Резултатите от това състезание могат да се използват за прием в математическите гимназии.

 

При провеждането на състезанието трябва да е осигурено минимално разстояние от 1,5 метра между присъстващите. В зависимост от големината на залите участниците трябва да са разпределени между 10 и 15, пише в съобщението на МОН. Изискването е за засилени противоепидемични мерки в работните и санитарните помещения, както и в коридорите, в т.ч., дезинфекция и проветряване и недопускане на хора с прояви на остри заразни заболявания. Преди началото на състезателната част директорите са длъжни да инструктират учениците за спазване на изискванията за лична хигиена.

 

 

обн. 18.6.2020 – От РУО София-град информират:

 

Заповед № РД09-1290/05.06.2020 г. на министъра на образованието и науката, с която се изменя заповед № РД 09-706/31.03.2020 г. относно начина на приемане на ученици от IV клас на места по държавен план-прием в V клас в профилираните гимназии с профил „Математически“ и профил „Природни науки“, както и на учениците от обединените училища в XI клас в неспециализираните училища на места по допълнителен държавен план-прием за учебната 2020/2021 година.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".