Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Трето класиране за гимназиите (2018)

Трето класиране за гимназиите (2018)

 

1 AEG Sofia 11

 

На 19 юли 2018 г. трябва да станат ясни свободните места за прием на трето класиране. Регионалните управления в страната започнаха да поместват своите списъци. Ето графика на МОН за дейностите, които предстоят по кандидатстването тази година.

 

treto klasirane

 

Свободни места в София за 3 класиране – източник: РУО София-град

 

РУО Бургас публикува списък с незаетите места след 2 класиране. РУО Велико Търново също реагира бързо с информация и списък. Много сайтове на регионалните управления в страната можете да намерите тук: http://www.ruobg.com/selectrio. Някои от тях вече поместиха също списъци със свободните места за 3 класиране. Сайтът на РУО София е http://ruo-sofia-grad.com/.

 

От бургаското ведомство насочват каква е процедурата за третото класиране:

 

В трети етап на класиране участват учениците, които не са записани в първи или втори етап на класиране.

Електронно подаване на Заявлението става от всеки компютър по всяко време без ограничания в периода 20.07.-24.07.2018 г., включително.

Адресът е priem.mon.bg Попълването е през избрания сайт след влизане с входящия № и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.

Попълването става като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните), избирайки кода на паралелката или училището и от там паралелката. За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните повече паралелки. Броят на желанията не е ограничен. Ако в желаните паралелки има специалности от професии трябва да прикачите сканирано в pdf-формат медицинско свидетелство.

След като попълните исканите от Вас паралелки, внимателно проверете попълненото Заявление и се уверете, че сте попълнили точно тези паралелки, които желаете, и те са по реда на Вашите желания. Убедете се, че сте попълнили вярно и точно желанията си.

Подаването на Заявлението по електронен път приключва с натискане на бутона „Запиши“. След това не можете да правите никави промени и не можете да подавате друго Заявление нито по електронен път, нито на хартиен носител в училище-гнездо.

 

Още за процедурата в Бургас – прочетете тук – РУО Бургас. За процедурата във В. Търново – тук. За другите градове – в сайтовете на съответните регионални управления. За София – http://ruo-sofia-grad.com/.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".