Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 37 ученици от Американския колеж отиват на втория кръг на Олимпиадата по математика (2013)

37 ученици от Американския колеж отиват на втория кръг на Олимпиадата по математика (2013)

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

Американският колеж в София похвали своите възпитаници, които са се класирали на втория кръг на Олимпиадата по математика. Бройката е 37 ученика от 8 до 12 клас.

Обучението по математика в Американския колеж изключително много ме вълнува и тази новина на Фейсбук страницата на училището ми направи впечатление.

Все още от Регионалния инспекторат по образование в София не са обявили официално кои ученици продължават на областния кръг. Преди два дни се появи на сайта им единствено инструкция за провеждането на състезанието. Според информации, които се носят сред родителите в Интернет пространството, тази година има промяна и всеки трябва да научи от училището си кои са одобрените деца. В нашето училище (ЧОУ „Света София“) ни съобщиха отдавна в електронния дневник какъв е резултатът на детето и дали продължава напред, но това по принцип се прави винаги. Интересното е, че по другите предмети е както в предишни години и от РИО София публикуват списъците с учениците, които продължават.

Първият кръг на Олимпиадата по математика се проведе в средата на декември и може би е една от най-посещаваните, защото математика е изключително популярен пред в момента, а и резултатът от втория кръг се взема предвид при формиране на оценката за кандидатстващи в Софийската математическа гимназия (СМГ).

Вторият кръг на Олимпиадата по математика в София ще се проведе на 25 декември (понеделник). Ще бъде в две училища – СМГ и 7 СОУ. В СМГ са учениците от 4, 8, 9, 10, 11, 12 клас. В 7 СОУ са от 5, 6 и 7 клас.

източник: https://www.facebook.com/americancollegeofsofia, РИО-София

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.