Рубрики
Начало » Образование » 119 СУ, 51 СУ, 2 АЕГ в София и ЕГ Иван Вазов в Пловдив ще тестват онлайн изпити

119 СУ, 51 СУ, 2 АЕГ в София и ЕГ Иван Вазов в Пловдив ще тестват онлайн изпити

Целта е изпитвания, контролни, класни, национални оценявания и матури да се провеждат изцяло в електронна среда.

119 SOU

 

Четири училища са избрани за тестване на онлайн изпити. Три от тях са в София, а едно е в Пловдив. Софийските училища са 119 СУ, 51 СУ, Втора английска гимназия, а в Пловдив е Езиковата гимназия „Иван Вазов“.

 

Тези училища са включени в проект за изпитване и оценяване изцяло в електронна среда. Учебните заведения ще ползват иновативен софтуер, разработен в Швеция, който ще бъде приложен и в българската образователна система. Проектът е подкрепен от Министерството на образованието и ще започне през януари, съобщи БНТ.

 

Приложението се настройва през облака на „Гугъл“ за образованието и се реализира от Център за творческо обучение. Целта е изпитвания, контролни, класни, национални оценявания и матури да се провеждат изцяло в електронна среда.

 

Изпълнителите на проекта са категорични, че системата е защитена от външна намеса, а електронното изпитване и оценяване ще спести разходи и грешки.

 

Предстои в средата на януари да се проведе първата електронна олимпиада по чужд език.

 

Иновативният софтуер за електронно изпитване може да се приложи и в университетите, които имат технологична готовност.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".