Рубрики
Начало » Бизнес » Как 71-годишен пенсионер печели по 8500 долара на месец с онлайн курсове

Как 71-годишен пенсионер печели по 8500 долара на месец с онлайн курсове

 

macbook-336704_640

 


Възможно ли е пенсионер да прегърне новите технологии и възможностите, които предоставят, да използва своя дългогодишен опит, да работи от дома си като преподава онлайн на млади хора и така да си осигури добри доходи, които да му позволят да живее дори охолно на старини?

 

Всичко това е напълно възможно и е реална история. А главният герой е 71-годишният англичанин Лен Смит, екперт по комуникации, който живее в Йорк и има дълъг опит в писане на текстове.

 

Лен Смит е открил своята златна формула за щастлив живот на старини и то докато си стои у дома при любимата си половинка.

 

Преди три години Смит решава да започне да води полезни онлайн курсове към образователния сайт Udemy и да учи младите на всичко, което е натрупал като знания в дългата си кариера. Има издадена и книга „Как да бъдеш копирайтър и да печелиш пари от дома си.

 

online pensioner

 

Лен Смит има 40-годишен дълъг опит в писането на текстовете, маркетинг, ПР, комуникации и знае много, а тези знания решава да предаде на по-младите. Започва да води полезни курсове за писане на текстове, SEO, ПР, английска пунктуация, как да се правят силни презентации, как да се направи успешен сайт. Цената на курсовете му е между 9 долара и 180 долара. Първоначално печели около 2000-4000 долара на месец. После решава да се позанимава малко с маркетинга на своята дейност. Пише до свои курсисти и им разказва за нови свои курсове. Стратегията му успява. Доходите му започва да се покачват на 5500-6500 долара, а отскоро вече може да се похвали, че печели и по 8500 долара на месец (около 14 000 лева на месец), разказва Смит пред Business Insider.

 

Курсовете на Смит са вече с над 36 000 курсисти. Някои са минали повече от един курс. По-голяма част от учениците му са млади хора, които искат да направят бърз успех като уеб разработчици и разработчици на приложения. Най-много посетители има от САЩ, следват тези от Великобритания, арабските страни и от Холандия. На ден сайтът му има повече от 1000 посетители.

 

Първоначално Смит си мисли, че вероятно ще му се налага да работи по 30-40 часа на седмица, но се оказва, че успява да организира абсолютно всичко в рамките на 10 часа на седмица.  Той има знанията и след като е овладял новите възможности, бързо си подрежда работния режим.

 

„Макар и да съм пенсионер, аз се забавлявам като работя от дома си. С жена ми можем да си позволим доста охолен живот. Харесва ми да правя всичко това.“, споделя Смит пред Business Insider.

 

 

източник: Udemy, Business Insider

снимка: Udemy

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.