Рубрики
Начало » Образование » 743 кандидат-студенти са приети вече в Принстън при ранното кандидатстване

743 кандидат-студенти са приети вече в Принстън при ранното кандидатстване

 

princeton-97827_640

 

 

743 кандидат-студенти са приети в Принстън, които са подали документи за ранно кандидатстване („single-choice early action“), съобщават от университета. Общият брой на кандидатите е бил 5335. Те са получили писма от офиса по прием на 12 декември 2018 г.

 

Процентът на приетите при ранното кандидатстване е 13,9%. Обикновено при ранното кандидатстване този процент е по-висок в сравнение с този при редовното, при който се подават изключително много кандидатури.

 

10% от приетите са международни студенти.

 

При влезлите след ранното кандидатстване има представители на 36 държави и 49 щата.

 

15% са деца на възпитаници на Принстън. При елитните американски колежи има известно предимство дали родителите ти са учили в същия университет.

 

51% са жени, 49% са мъже.

 

21% от приетите са посочили, че искат да учат инженерни науки.

 

 

Близо 60% от приетите посещават държавни училища.

 

17% са от т.н. група на „първо поколение в колеж“, които се приемат често при по-специални условия. 50% са „domestic students of color“, които са с ниски доходи и отговарят на условията за отпускане на финансова помощ.

 

В Принстън над 60% от студентите получават финансова помощ. Това е „need-blind“ университет. Финансовият пакет не включва заеми и студентите завършва без дългове.

 

Финансовата помощ в Принстън се отпуска въз основа на нуждите на студента. Кандидатстват младежи с ниски доходи и дори такива със семейни доходи от 250 000 долара на година. Средната годишна финансовапомощ на студент е 53 000 долара, с която се покрива на 100% таксата за обучение.

 

Приетите вече първокурсници са се отличавали с изключително високи академични постижения и силна извънкласна ангажираност по време на гимназията. От комисията по приема смятат, че те ще допринесат за много за кампуса в интелектуален и социален аспект.

 

Крайният срок за подаване на документи за редовното кандидатстване беше 1 януари 2019 г. Те ще получат решението на комисията по прием в края на март. Приетите ще трябва да отговорят дали приемат офертата до 1 май 2019 г.

 

Принстън е един от най-селективните университети в света. Представител е на престижната „Бръшлянова лига“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".