Рубрики
Начало » Образование » 8 медала за България от двете Балканиади по информатика (2018)

8 медала за България от двете Балканиади по информатика (2018)

 

Отбори-МБОИ-БОИ-2018

С три златни, четири сребърни и един бронзов медал се завърнаха и нашите отбори по информатика от Младежката Балканиада по информатика (JBOI) и Балканиадата по информатика (BOI), проведени от 7 до 13 юли 2018 г. в град Тимишоара, Румъния, съобщават от Министерството на образованието.

 

България е на първо място по медали при младежите и на второ място при учениците в старша възраст. Всички български състезатели завоюваха медали.

 

На Младежката Балканиада златни медали завоюваха Виктор Кожухаров от ПМГ „Баба Тонка“- Русе и Андон Тодоров от СМГ. За доброто си представяне Георги Петков от СМГ получи сребърен медал, а Константин Каменов от СМГ – бронзов.

 

На Балканиадата старша възраст златен медалист стана Александър Кръстев от МГ „Д-р Петър Берон“- Варна, а трите сребърни медали бяха за Виктор Терзиев от СМГ, Мартин Копчев от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“- Габрово, и Радослав Димитров от МГ „Акад. Кирил Попов“- Пловдив.

 

Ръководители на отбора за Балканиадата са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков – ръководител на школа към ПМГ „Атанас Радев“ – гр. Ямбол.

 

Ръководители на отбора, участвал в Младежката Балканиада, са доц. Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет, и Петър Петров – ръководител на школа в СМГ- София.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".