Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Академия „21 век“ направи национален рейтинг на математиците от 4 клас

Академия „21 век“ направи национален рейтинг на математиците от 4 клас

academy 21 280Известната пловдивска Академия „21 век“ направи национален рейтинг на математиците от 4 клас в страната. В класацията са обявени имената на децата с над 70%. Включени са състезанията – „Черноризец Храбър“, „Иван Салабашев“ и „Европейското кенгуру“.

Обработени са резултатите на 3619 ученика в поредицата от математически състезания. В крайния рейтинг на топ състезателите за страната влизат тези с над 70% и заемат до 169 позиция.

Рейтингът се дели на: „изключително постижение“, „високо постижение“, „много добро постижение“, „добро постижение“.

С „изключително постижение“ е До Виет Кьонг от 107 ОУ в София. Рейтингът му е 97,50%.

С „високо постижение“ има 25 силни математика с рейтинг над 90%. Разпознавам имената на 3 страхотни девойки, които засичам по състезания. Ели Витанова от ЧСОУ „Св. Георги“ с рейтинг 93,33 %. Михаела Гледачева от 104 ОУ с рейтинг 91,90 %. Цвета Радославова от ЧОУ „Света София“ с рейтинг 90,83%.

От Академия „21 век“ молят за съдействие за намиране на резултатите от „Европейското кенгуру“ във Враца, Пазарджик, Ямбол, за да въведат и тях и рейтингът да бъде пълен.

През лятото от Академия „21 век“ организират математическа лагер-школа. Общата бройка за 4 клас е 20 деца. Има квота „Академия 21 век – Пловдив“ – 10 деца и квота „Приятели на Академия 21 век“ – 10 деца.  Предимство за включване в школата имат четвъртокласниците, които за втора поредна година са завоювали високи резултати в националното рейтингово класиране и за втора поредна година желаят да се обучават в лятната ни  школа. В рейтинга са отбелязани в зелено.

източник: Академия „21 век“

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.