Рубрики
Начало » Образование » Как да изчислим какви са шансовете на кандидат-студент за влизане в елитен американски университет?

Как да изчислим какви са шансовете на кандидат-студент за влизане в елитен американски университет?

 

commencement-3595854_640

 

В интернет съществуват калкулатори, с които да се изчисли какви са шансовете на даден кандидат-студент за влизане в американски университет. Разбира се, най-атрактивни са тези от Бръшляновата лига, а така също Станфорд и MIT. За всички тях конкуренцията е огромно, но все пак е възможно и да са достижими.

 

Сайтът CollegeVine предлага подобен калкулатор. Включени са над 500 американски университета. Прогнозната оценка се базира на факти, които вписва кандидат-студента – общ успех (GPA – 4 е най-високият за американската система), SAT, извънкласни дейности, дали ще искате пълна финансова помощ и др.

 

Калкулаторът на CollegeVine може да се тества тук: https://www.collegevine.com/admissions-calculator/

 

Ако училището ви използва Naviance много по-точно можете да се ориентирате къде сте спрямо другите ученици от вашата гимназия, които са кандидатствали в предишни години за даден университет.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".