Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Австралийска международна младежка олимпиада – AIMO 2016

Австралийска международна младежка олимпиада – AIMO 2016

обн. 31.8.2016 г.

australia-1496772_640

 

На 6 септември 2016 г. между 15 и 19 часа в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Созопол ще се проведе Австралийската международна младежка олимпиада – AIMO, съобщиха за „Данибон“ от Академия „21 век“. В този период в Созопол се провежда и Фестивалът на младите математици. От Академия „21 век“  ще организират състезанието и в гр. Пловдив по същото време, ако има желаещи. Австралийската олимпиада е за талантливи ученици от 7 до 10 клас с интерес към състезателната математика.

 

Tази година Австралийската олимпиада няма да се провежда в Детската академия на науките, изкуствата и спорта в София, потвърди за „Данибон“ д-р Ирина Шопова, управител на Детската академия.

 

 

AIMO е 4-часово състезание на английски език, в което се решават 8 задачи с целочислени отговори и 2 задачи за доказателство. В него участват ученици от 7 до 10 клас. Задачите трябва да бъдат описани на английски език.

 

Линк към примерни задачи: http://www.amt.edu.au/wp-content/uploads/15AIMO.pdf.

 

Задачите ще бъдат изпратени по електронна поща в деня на състезанието. По време на състезанието ще има независими квестори. Темите ще бъдат запечатани в плик пред участниците и ще бъдат изпратени в Австралия за проверка.

 

Резултатите на най-добрите участници в международното състезание ще бъдат публикувани в сайта на Австралийския математически тръст. Резултатите на всички участници ще бъдат публикувани на сайта на Академия „21 век“.

 

Таксата за участие е 50 лева. Информация за начина и сроковете за плащане вижте тук.

 

AIMO е третият етап на Математическото предизвикателство за млади австралийци (MCYA): http://www.amt.edu.au/mathematics/mcya/. Състезанието играе роля на национална австралийска олимпиада за ученици от 7-10 клас.

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".