Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Австралийското математическо състезание 2013 в СНИМКИ

Австралийското математическо състезание 2013 в СНИМКИ

 

amc 4

 

Тази сутрин се проведе Австралийското математическо състезание (често наричано и „Австралийско кенгуру“). В София участниците се събраха във Факултета по математика и информатика. Според мен, тази година имаше повече ученици, но този турнир не е масов за страната ни и обикновено е за най-добрите математици, които нямат проблеми и с английския.

Австралийското математическо състезание е международно. Задачите са на английски. Коментарите са, че тази година са били по-сложни задачите в сравнение с предишните години. Прави впечатление, че трудността им нараства през годините. Вече няколко участника и родители-математици изразиха позиция, че ако се сравняват тези от последните години с тези отпреди 10 години, ще се види колко са били по-лесни преди.

Моят син не е коментирал задачите и не мога да ви кажа как са му се сторили. Чух, че обсъжда с приятели от „Света София“ и от СМГ 26 задача (5-6 клас). Забавляваха се и с някаква задача за самолети – доколкото разбрах е трета. При малките също са били по-сложни задачите и повечето деца се оплакваха, че не им е стигнало времето.

Миналата година резултатите за страната излязоха в началото на септември. Ивайло Кортезов, организатор за България, беше изготвил и Национален рейтинг.

А сега обещаните снимки:

Преди състезанието:

 

amc 1 amc 2 amc 3
amc 13 amc 5 amc 6

 

След състезанието:

 

amc 7 amc 8 amc 11 amc 9 amc 12 amc 10

 

 

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".