Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Австралийско математическо състезание (2017) – информация от доц. Ивайло Кортезов

Австралийско математическо състезание (2017) – информация от доц. Ивайло Кортезов

обн. 11.7.2017

avstralijsko kenguru 2013

 

Нова информация

11.7.2017

 

Австралийското математическо състезание ще се състои на 27 юли 2017 г., четвъртък.

Ето важна информация за състезанието от доц. д-р Ивайло Кортезов, която съобщи за „Данибон“:

Къде трябва да се явят регистрираните участници в София?

Регистрираните за участие в София трябва да се явят в 9:30 пред Факултета по математика и информатика, бул. Джеймз Баучър 5. Трябва да носят поне два HB молива и добра гума.

Състезанието е на английски език и включва 30 задачи, от които 25 с избираем и 5 с отворен отговор.

Могат ли да се ползват речници и калкулатори?

Участниците могат да ползват речник (но не е сигурно дали ще им помогне) и да питат за превод (стига да има свободен учител наоколо).

Участниците от 3-6 клас имат 60 минути и могат да ползват калкулатор.

Участниците от 7-12 клас имат 75 минути и не могат да ползват калкулатор.

 

Успех на всички участници!

 

Основна информация

Австралийското математическо състезание ще се състои на 27 юли 2017 г. (четвъртък), съобщи за „Данибон“ доц. д-р Ивайло Кортезов. Състезанието е на английски език и е за ученици от 3 до 12 клас.

За безплатна регистрация за състезанието в София срокът е 21 април 2017 г. Доц. д-р Ивайло Кортезов моли да му пишат само състезателите, които са сигурни, че ще присъстват. Могат да ползват мейла kortezov@gmail.com за изпращане на своите писма за регистрация. Има ограчение за безплатната бройка. Тя трябва да бъде до 120 деца.

Освен в София, състезанието ще се проведе и в други градове: Бургас (ПМГ), Варна (МГ), Габрово (ТУ), Пловдив (Академия-21 век), Русе (РУО) и Ямбол (МГ). Финансовите условия за регистрация за състезанието варират.

Австралийското математическо състезание е сред любимите надпревари за децата. Специфичното е, че се провежда на английски език и задачите са много и за кратко време. Понякога у нас се нарича и „Австралийско кенгуру“.

Aвстралийското математическо състезание е разделено на 5 възрастови групи, като за всяка има по 30 въпроса – 25 с избираем и 5 с отворен отговор.

Разпределението по класове е:

 

– 1 група 3 и 4 клас

– 2 група 5 и 6 клас

– 3 група 7 и 8 клас

– 4 група 9 и 10 клас

– 5 група 11 и 12 клас

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".