Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Австралийско математическо състезание (2017) – информация от доц. Ивайло Кортезов

Австралийско математическо състезание (2017) – информация от доц. Ивайло Кортезов

 

avstralijsko kenguru 2013

 

Австралийското математическо състезание ще се състои на 27 юли 2017 г. (четвъртък), съобщи за „Данибон“ доц. д-р Ивайло Кортезов. Състезанието е на английски език и е за ученици от 3 до 12 клас.

За безплатна регистрация за състезанието в София срокът е 21 април 2017 г. Доц. д-р Ивайло Кортезов моли да му пишат само състезателите, които са сигурни, че ще присъстват. Могат да ползват мейла kortezov@gmail.com за изпращане на своите писма за регистрация. Има ограчение за безплатната бройка. Тя трябва да бъде до 120 деца.

Освен в София, състезанието ще се проведе и в други градове: Бургас (ПМГ), Варна (МГ), Габрово (ТУ), Пловдив (Академия-21 век), Русе (РИО) и Ямбол (МГ). Финансовите условия за регистрация за състезанието варират.

Австралийското математическо състезание е сред любимите надпревари за децата. Специфичното е, че се провежда на английски език и задачите са много и за кратко време. Понякога у нас се нарича и „Австралийско кенгуру“. Има много задачи за кратко време.

Aвстралийското математическо състезание е разделено на 5 възрастови групи, като за всяка има по 30 въпроса – 25 с избираем и 5 с отворен отговор.

Разпределението по класове е:

 

– 1 група 3 и 4 клас

– 2 група 5 и 6 клас

– 3 група 7 и 8 клас

– 4 група 9 и 10 клас

– 5 група 11 и 12 клас

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".