Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Aвстралийско математическо състезание (2018)

Aвстралийско математическо състезание (2018)

обн. 22.5.2018

amc 4

 

Aвстралийското математическо състезание ще се проведе на 9 август, четвъртък, съобщи за „Данибон“ доц. д-р Ивайло Кортезов, който е организатор за България. Задачите са на английски. Състезанието е изключително харесвано от силните състезатели по математика. Организира се от години у нас в много от големите градове.

 

В София тази година Австралийското математическо състезание ще е в Института по математика и информатика към БАН, съобщи доц. Ивайло Кортезов:

 

С оглед на това Австралийското математическо състезание да се запази безплатно за учениците, премествам мястото му – ще е в Института по математика и информатика към БАН, ул. Акад. Г. Бончев, блок 8 (пак 9.8.2018, 9:30 часа).

 

Австралийското математическо състезание, наричано понякога и „Австралийско кенгуру“, е за ученици от 3 до 12 клас, които са силни математици, а така също владеят на достатъчно добро ниво английски език.

 

Състезанието се провежда в:

 

Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, София, Ямбол

 

Записването ще стане между 20 март и края на май.

 

Регламент

Участниците са разпределени в 5 възрастови групи, като за всяка има по 30 въпроса – 25 с избираем и 5 с отворен отговор.

 

Разпределението по класове е:

 

- 1 група 3 и 4 клас

- 2 група 5 и 6 клас

- 3 група 7 и 8 клас

- 4 група 9 и 10 клас

- 5 група 11 и 12 клас

 

История на Австралийското математическо състезание

 

Началото на Австралийското математическо състезание е поставено през 1978 г. През годините в него са участвали ученици от 30 държави.

 

Как е протекла надпреварата през предишните години у нас, прочетете тук.

 

В тази публикация ще допълвам новини около състезанието.

 

Първоначалният вид на публикацията е от 14 февруари 2018 г. След това се внася обновена информация.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".