Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Австралийско математическо състезание (2021)

Австралийско математическо състезание (2021)

 

amc 2018 11

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Сборници с математически задачи от състезания и пробни изпити на ИЗИМАТ.БГ

 

Австралийското математическо състезание ще се проведе на 5 август 2021 г., четвъртък, съобщи за Данибон доц. Ивайло Кортезов, който е организатор за България. Задачите са на английски.

 

Австралийско математическо състезание започва в 9:30 часа на 5 август, за София сме в Института по математика и информатика на БАН.

 

Състезанието е изключително харесвано от силните състезатели по математика. Организира се от години у нас в много от големите градове. Тази година ще бъде се проведе в София, Варна, Бургас, Габрово (хартиен вариант) и в Пловдив (онлайн вариант).

 

Доц. Кортезов напомня на състезателите в София:

 

Състезателите трябва да носят два еднакви молива 2В или ако са НВ, да се стараят да оставят добра следа. Трябва да носят и гума, която да ги трие добре. Овалчетата трябва да бъдат попълнени горе-долу еднакво тъмно.

 

Регистрацията за София е приключила. Състезанието в столицата ще бъде на хартиен вариант, защото няма подходяща голяма компютърна зала.

 

Желаещите да се запишат все още могат да го направят в Пловдив през Академия 21 век. Те имат достатъчно голяма компютърна зала и ще участват онлайн, съобщи доц. Кортезов.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".