Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж – номер 1 на матурите по български и английски за 12 клас

Американският колеж – номер 1 на матурите по български и английски за 12 клас

american college of sofia rozi

Американски колеж в София; снимка: Йорданка Бонева-Благоева (Данибон)

 

Американският колеж публикува на Фейсбук стената си преди минути информацията, че отново заемат първо място на матурите за 12 клас по български и английски език.

„Не можем да не споделим, че учениците от Американския колеж в София постигнаха най-високи резултати за страната на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по английски език – ОТНОВО! Поздравления! Какво необоримо доказателство за високия академичен стандарт на Колежа!“

На сайта на училището информацията е по-подробна:

„Учениците от Американския колеж в София постигнаха най-високи резултати за страната на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по английски език – ОТНОВО!
Средният успех на зрелостниците от Колежа е отличен 5,70. От явилите се общо 119 зрелостници, осем са с оценка отличен 6,00,  91 са с отличен успех между 5,50 и 5,99, 17 са с много добри оценки между 5,00 и 5,49 и трима са с успех между 4,50 и 4,99.

За поредна година нашите ученици затвърдиха челните си позиции на държавния зрелостен изпит по български език и литература. Те бяха номер едно по постигнат успех и през 2008, 2009 и 2010 г., а през 2011 г. се наредиха на второ място. Тази година в челната тройка след Американския колеж се нареждат 91 НЕГ – София и Езикова гимназия – Пловдив.

За втори задължителен държавен зрелостен изпит най-много колежани избраха изпита по английски език – общо 101. И там сме на първо място за страната със среден успех отличен 5,81. Пълните шестици на наши зрелостници са 11, 84 колежани са постигнали оценки отличен между 5,50 и 5,99, а шестима са с оценки много добър между 5,00 и 5,49.

Отлични са и резултатите, постигнати от наши ученици на останалите матури.

Поздравления!“

източник: https://www.facebook.com/americancollegeofsofia

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.