Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Английските ученици са две години назад от азиатски си връстници по математика

Английските ученици са две години назад от азиатски си връстници по математика

england math 280Най-добрите деца-математици в Англия на 16-годишна възраст са две години назад от връстниците си от Далечния изток, сочи международно проучване на изследователи от Института по образование към Лондонския университет, публикувано днес.

Огромната разлика се появява по време на средното образование. На 10-годишна възраст английските ученици все още са с равни възможности и знания по математика спрямо връстниците си в държави като Тайван и Хонконг.

Дори и най-добрите ученици по математика в Англия драстично изостават точно във възрастта между 10 и 16 години и то не само спрямо азиатците, но и спрямо европейските си връстници. А така също при англичаните има най-малък напредък в тази възраст,

Констатациите от публикуваното днес изследване потвърждават опасенията, че най-умните деца в Обединеното кралство не успяват да се развиват в училище. Отдавна учени заявяват, че трябва да се обърне внимание на най-способните ученици по математика в Кралството, защото това е добре в дългосрочен план за икономиката на страната, например за финансовите услуги.

Обръща се внимание и на факта, че в Азия образованието винаги се е възприемало като ценност, заплатите на учителите са по-високи, а и родителите инвестират много и в допълнителни частни уроци.

Целият доклад можете да го изтеглите оттук.

източник: http://www.ioe.ac.uk/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.