Рубрики
Начало » Образование » Антони Стоянов е новият директор на СМГ

Антони Стоянов е новият директор на СМГ

antoni stoyanov smg

Антони Стоянов е новият директор на Софийската математическа гимназия, съобщиха на сайта си Регионалният инспекторат по образование.

В съобщението се казва:

„На 10 август 2012 г. г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО, София-град, връчи заповедите за встъпване в длъжност на директори на столични общински училища, спечелили конкурсите за длъжността „директор” и ги представи на г-н Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“.

Под информацията са изброени имената на новите директори в 18 столични училища.

Новината, че Антони Стоянов е новият директор, се разпространи в интернет още в края на юли от родители на ученици в СМГ, пишещи в темата за училището. Първите коментари бяха, че е добре, че не е външен човек, а е от училището и го познава.

Родителите, чиито деца са ходили при него на курсове, го определят като: „човек, който работи с желание; обича училището, в което работи; отворен за промени, свързани с развитието на децата; много положително настроен и комуникативен; отговорен и амбициозен.“ (виж пост #363). Антони Стоянов, по информация от родителите, е надделял в надпреварата срещу Ирина Шаркова, изключителен преподавател по математика – „На финала се бил представил блестящо и сразил конкуренцията“ (виж пост #373).

Ето какво се говори за него във виртуалното пространство – „Топ 10 на учителите в СМГ според публичния им имидж в Интернет“:

    „Бързо запалва всяко дете по математика.”

    „Открива математически наклонности в децата.”

    „Децата научават колко е забавно да се решават задачи.”

    „Развива у децата положително отношение към математиката.”

    „Дава добра основа.”

    „Децата са във възторг от курса.”

    „Решават основно логически задачи.”

    „Децата са толкова запалени, че пишат на един дъх и домашните си.”

    „Много е мил.” „Много е забавен, дори и детето да няма интерес към математиката, Стоянов ще го запали.”

Подход:

     „Шеговит подход.”

    „Преподава разбрано и забавно.”

    „Ако в детето има искрица любов към математиката, тя ще се разпали.”

    „Разкрива на децата удоволствието от решаването на задачите.”

    „Много забавно и нестандартно обяснява задачите.”

    „Преподава забавно, достъпно и децата са много впечатлени от него”

Софийската математическа гимназия (СМГ) е едно от най-популярните и желани общински училища в страната. Всяка година в него кандидатстват около 600 четвъртокласника за 112 места, а при приема след 7 клас е отново сред топ училищата.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.