Рубрики
Начало » Коронавирус » Американският университет в България преминава на онлайн обучение до края на академичната година

Американският университет в България преминава на онлайн обучение до края на академичната година

 

Elieff_Center_for_Education_and_Culture

Американският университет в България (АУБ) ще завърши академичната 2019/2020 г. без провеждането на присъствени занятия, а изцяло виртуално, пише в имейл до „Данибон“. От висшето училище припомнят, че дистанционната форма на обучение беше въведена от 9 до 23 март като превантивна мярка, но предвид последните развития в страната и в света е решено пролетният семестър да се проведе онлайн.

 

Въпреки предприетите извънредни мерки обучението и дипломирането на нито един студент няма да бъдат повлияни от тази промяна, уверяват от АУБ.

 

„Основният приоритет на АУБ е опазването здравето и благополучието на общността. Същевременно обаче целим да се придържаме към високите стандарти и качеството на нашите академични програми. Предлагайки дистанционно обучение, ние осигуряваме на нашите студенти възможност да завършат годината в планираните срокове и така няма да бъдат нарушени техните бъдещи планове“, смята д-р Дейвид Еванс, вр.и.д. президент на АУБ.

 

Студентите, за които напускането на кампуса ще представлява значителна трудност, могат да останат в общежитията. Те ще продължат да имат достъп до основни услуги като хранене, здравеопазване и консултации. Всички събития, част от пролетния календар, вече са отложени и се правят планове за провеждането им през есенния семестър, пише още в писмото.

 

снимка: Уикипедия

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".