Рубрики
Начало » Образование » Училища » Матури » Без НВО в 4 и 10 клас, може да са в началото на следващата учебна година

Без НВО в 4 и 10 клас, може да са в началото на следващата учебна година

Брифинг на просветния министър на 5 май от 8,30 ч.

 

smg may 2018

 

Националните външни оценявания в 4 и 10 клас се отменят, реши Министерският съвет на извънредно заседание. Прието е предложението на МОН да няма матури за тези класове през тази учебна година. На заседанието е преценено, че проверката на знанията на тези ученици може да се извърши и в началото на следващата учебна година.

 

„Приемането на ученици от обединените училища в 11 клас за учебната 2020/2021 г. се извършва само въз основа на окончателните оценки по учебни предмети от удостоверението за завършен първи гимназиален етап на средно образование“, съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов, цитиран от Нова телевизия.

 

По-рано днес министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че ще даде специален брифинг, на който ще обяви подробности как ще се приключи тази учебна година и как ще се проведат изпитите в 7 и в 12 клас. Брифингът е насрочен за 5 май от 8,30 ч. в Министерския съвет. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".