Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Златина Милева, Гергана Сотирова и Деница Маркова са българските медалисти от Австралийското математическо състезание 2014

Златина Милева, Гергана Сотирова и Деница Маркова са българските медалисти от Австралийското математическо състезание 2014

 

amc bg medalisti 0Три български момичета се наредиха сред медалистите от Австралийското математическо състезание, които бяха обявени днес на сайта на организаторите. Това са двете възпитанички на Математическата гимназия във Варна – Златина Милева и Гергана Сотирова и ученичката от Софийската математическа гимназия Деница Маркова. Златина Милева е постигнала максималният резултат в състезанието – 135 точки. Тя е и най-малката сред трите българки. Състезавала се е в категория 7 клас (вече е в 8 клас в МГ Варна). Гергана Сотирова е била в категория 8 клас, а Деница Маркова – 10 клас.

Състезанието се проведе в началото на август 2014 г. В по-малките категории България имаше и други ученици с изключително високи постижения и с максимални резултати.

Поздравления на българчетата!

България постига всяка година успех на Австралийското математическо състезание и има наши български ученици сред медалистите в международната надпревара.

И тази година прехвърлих имената на медалистите и отново не забелязвам други европейски държави сред победителите, а предполагам, че имат участие, защото това е най-голямото математическо състезание с около 600 000 участници.

България се нарежда сред държави като Австралия, Сингапур, Филипините, Тайван, Хонконг, Малайзия, Индонезия, Нова Зеландия, Иран, които също имат медалисти.

Поздравления за успеха на златните ни момичета – Златина Милева, Гергана Сотирова и Деница Маркова!

източник: AMC

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.