Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Националният отбор на България за Международната олимпиада по математика 2017

Националният отбор на България за Международната олимпиада по математика 2017

Кой влиза в националния ни отбор за МОМ 2017?

 

imo 2017

 

Вече е ясен съставът на националния отбор на България за Международната олимпиада по математика, научи „Данибон“ от един от състезателите – Христо Папазов. В него влизат известни имена, които многократно са ни радвали със своите успехи. В отбора са включени двама ученици от Американския колеж в София, двама ученици от СМГ и двама ученици от бургаската математическа гимназия. Ще стискаме палци на 5 момчета и едно момиче на международната олимпиада.

 

Очаквайте специалното интервю на Христо Папазов за „Данибон“. В него той споделя своите тайни за успеха в математическите състезания, разказва за Американския колеж и описва опита си от кандидатстването в едни от най-елитните университети в света. Дава много ценни съвети и полезна информация.

Състав на националния отбор на България за МОМ 2017:

 

Кирил Бангачев – СМГ

Виолета Найденова – СМГ

Христо Папазов – Американски колеж в София

Константин Гаров – ПМГ Бургас

Атанас Динев – ПМГ Бургас

Иван Ганев – Американски колеж в София

 

От сайта на Американския колеж научаваме още подробности:

Христо Папазов и Иван Ганев по време на награждаването им от Катедрата по математика и информатика в Американския колеж. източник: ACS

Христо Папазов и Иван Ганев по време на награждаването им от Катедрата по математика и информатика в Американския колеж.
източник: ACS

 

Квалификациите бяха тежки и се проведоха в деня на дипломирането, като приключиха буквално няколко часа преди Христо и Иван да излязат на сцената и получат своите дипломи. Вечерта преди това, на специалната вечеря на дванадесетокласниците, и Христо, и Иван бяха отличени и с наградата на Катедрата по математика и информатика.

 

Международната олимпиада по математика ще се проведе в Рио де Жанейро от 12 до 23 юли 2017 година. Ще следим новините от състезанието на официалния им сайт: https://www.imo2017.org.br/index.html.

 

Успех на българския национален отбор!

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".