Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Блогът на седмокласничките Асел Исмолдаева и Симона Валериева

Блогът на седмокласничките Асел Исмолдаева и Симона Валериева

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПреди дни получих мило писмо от Асел Исмолдаева. Няма начин да не я знаете като име, ако сте фен на математиката и следите изявите на малките математици. Асел е една от най-силните ни състезатели по математика сред седмокласниците. В писмото си до мен ми сподели за свой блог, който правят заедно с приятелката си Симона Валериева.

Тук можете да видите постиженията на Асел в математиката и да прочетете нейната номинация за „Успелите деца на България“. Тя е възпитаничка на СОУ „Сава Доброплодни“, град Шумен.

Асел ме помоли за някакви съвети за блогърството. Разгледах страницата и много ме зарадва предприемчивостта и ентусиазма им и им предложих да представя блога им в Danybon.

Блогът е стартирал в края на май. Вече имат осем статии. Асел и Симона пишат на български и английски. Качват забавни снимки, видеоклипчета.

Ето какво ми разказа накратко Асел за тяхната инициатива и първите им стъпки в блог-пространството.

„Решихме да създадем блога, за да покажем на хората колко креативни неща са създадени от човека. В него пишем за интересни устройства, мода, забавна храна и за креативни идеи. Когато достигнем голяма аудитория ще правим весели неща и ще ги продаваме. Читателите ще могат да ги подаряват на приятелите си. Крайните получатели на подаръците ще имат уникални такива. Също така може да изработваме неща по поръчка. Блогът е създаден от Асел Исмолдаева и Симона Валериева. Учим в 7. клас.“

Желая успех на младите блогърки Асел и Симона!

А вие не забравяйте да надниквате при тях за какво разказват и какво споделят. Можете да ги откриете тук: fashionable-creative.blogspot.com/.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.