Рубрики
Начало » Комуникации » Блогове » Блог на руска начална учителка с много идеи, интересни опити и контролни

Блог на руска начална учителка с много идеи, интересни опити и контролни

 

matryoshka-970943_640

 

„В Русия е изключително популярно учителите да си имат свои сайтове“.

 

Това сподели с мен Малина – майка, с която общуваме и разменяме идеи. Tя ми изпрати линкhttp://www.elena-kuzmina.ru/ към интересен блог на начална учителка в Русия. Учителката се казва Елена Кузьмина. А сайтът й http://www.elena-kuzmina.ru/ е истинска съкровищница. Има контролни по математика от 1 до 4 клас, има уроци по програмиране, има творчески занимания, има теми по руска литература, история, възпитание, а така също и хитри опити. Елeна Кузьмина работи по популярната в Русия програма „Хармония“ (УМК „Гармония“), която се счита за по-щадяща децата, но и много интересна.

 

ruska uchitelka blogger

 

Няколко теми, които веднага ми привлякоха погледа:

Етнозадачи

В света на кодовете

Опити дали е вредна Кока-колата

Математика

Информатика

Изработване на къщичка

Упражнения за правилна стойка

Рисуване със сол

Възпитание на добро отношение към възрастните

Всички статии и теми в блога можете да откриете ТУК.

Според мен, много от темите и задачите са подходящи и за деца на 6-7 години.

Направи ми и още нещо много силно впечатление. Имаше много сърдечни коментари. Родителите пишеха, че се радват, че любимата им учителка се връща в училище и колко е липсвала на децата. Отношението е изключително топло и мило, благодарят й за всяка идея и за всичко споделено. Замислих, че при такова отношение, няма как учителите да не се раздават. И още нещо: изключително много ми допадна и тази тенденция в Русия – учителите да имат свои сайтове и блогове, където да предоставят допълнително знания и информация, а и най-вече да общуват с децата и с родителите.

източник: http://www.elena-kuzmina.ru/

Благодаря още веднъж на Малина за изпратения линк и за информацията!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.