Рубрики
Начало » Образование » „Бобър“ – международно състезание по информатика и компютърна грамотност (2014)

„Бобър“ – международно състезание по информатика и компютърна грамотност (2014)

РЕЗУЛТАТИ

bobar 2014 НОВО (9.11.2014 – 7,26 ч.) РЕЗУЛТАТИ

6-7 клас

8-9 клас

Темите могат да бъдат открити ТУК.

Състезанието Бобър-България 2014 ще се проведе на 9 ноември 2014 г. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас, пише на сайта http://www.math.bas.bg/bbr. Необходима е предварителна регистрация, която да се направи от учител. Таксата за участие е по 5 лева на ученик.

Срокът за регистрация е 6 ноември 2014 г.

Учител, който желае да регистрира ученици, но не е получил достъп до системата за регистрация, трябва да напише заявка на e-mail: keleved@gmail.com.

По преценка на учителя, възможно е във възрастовата група 6-7 клас да бъдат регистрирани и ученици от по-малък клас.

Състезанието се провежда дистанционно и онлайн в сайта http://www.math.bas.bg/bbr, т.е. всеки състезател може да включи в определен времеви момент между 10:00 и 14:30 часа на 9 ноември 2014 г. Всеки участник влиза в системата, използвайки предварително получени логин и парола. Веднъж влязъл, състезателят ще има достъп в продължение на 30 минути от момента на влизането. Линковете за вход към състезанието ще се активират на 9 ноември 2014 г. в 10:00 часа.

В интервала на разполагаемото време от 30 минути, състезателят може да влезе отново в системата, ако е бил излязъл.

Броят на въпросите е 18 и към всеки се предлагат 4 възможности за отговор. Въпросите се задават на състезателя по реда на номерата им и не е възможно връщане към вече преминат въпрос. За всеки верен отговор на въпрос с номер от 1 до 6, се дават по 4 точки, за верен отговор на въпрос с номер от 7 до 12 − по 5 точки и за верен отговор на въпрос с номер от 13 до 18 − по 6 точки. За грешен отговор на въпрос се отнемат по 3 точки. Когато състезателят остави въпрос без отговор, не се дават и не се отнемат точки за този въпрос. Крайният резултат на състезателя се получава като към точките му се добави 54.

ВАЖНО – Инструкция за състезателя

Темите от предишните години – ТУК.

Състезателите, класирани на призовите места, ще получат награди.

„Бобър“ е международно състезание по информатика и компютърна грамотност.

Повече подробности може да видите в сайта на състезанието http://www.math.bas.bg/bbr.

източник: http://www.math.bas.bg/bbr

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.