Рубрики
Начало » Образование » Kои британски университети изпращат най-бързо оферти?

Kои британски университети изпращат най-бързо оферти?

 

cambridge sgrada dvor

 

Във форума на Тhe Student Room има интересна тема: „Най-бързите и най-бавните изпращачи на оферти“ (Official Fastest and Slowest Offer Senders). Става дума за британските университети, които най-бързо и най-бавно изпращат оферти. В темата пишат кандидат-студенти, в които отбелязват кои са висшите училища, които са избрали за кандидастване. Максималният брой според изискванията на платформата за кандидастване в британски университете UCAS е 5. Кандидатите посочват имената на университетите и кога са получили оферта или отказ. Това е добър ориентир за кандидастващите в същите висши учебни заведения.

 

Темата се списва тук, а статистиката се води тук. На база на 2000+ поста е оформена тази графика.

 

От графиката става ясно, че Импириъл колидж и Сейнт Андрюс например отговарят много бавно с оферти. Бирмингам, Лийдс, Бристол и Уорик пък са значително по-бързи. По средата са Единбург и Саутхемптън.

 

Всеки случай е различен и всичко зависи най-вече от кандидата, но според участниците в дискусията – има някои тенденции, които се долавят на база статистика. Определено някои университети отговарят по-бързо с оферти в сравнение с други. Важен фактор е и дали кандидатът е от британец, от ЕС или международен студент.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".