Рубрики
Начало » Образование » Браво! » „Бизнес Инсайдър“ със статия за българина, приет в 18 елитни университета

„Бизнес Инсайдър“ със статия за българина, приет в 18 елитни университета

 

stefan bi

Стефан Стойков в статия на „Бизнес Инсайдър“ източник: Бизнес Инсайдър

 

Интернет порталът за бизнес новини „Бизнес Инсайдър“ публикува обширна статия за българина Стефан Стойков, който е приет в 18 елитни университета, включително и в 8-те от „Бръшляновата лига“, а така също и в Станфорд, Дюк и Amherst.

Стефан Стойков разказва за „Бизнес Инсайдър“, че е дошъл в САЩ на 8-годишна възраст и не е говорил английски език. През първия учебен ден се е разплакал, защото нищо не разбирал, споделя пред ABC News. В края на 2 клас вече знаел доста думи на английски. В 3 клас започнал да пише цели изречения, но правел граматически грешки. В 8 клас бил вече с много високо ниво. А сега може да се похвали с 2400 точки на SAT, има и високи оценки на есета.

Стефан Стойков е кандидатствал във всички университети от „Бръшляновата лига“ с мечтата все някой от тях да го приеме. Не е очаквал такава голяма и приятна изненада – да бъде приет във всички.

 

stefan ivy league

Положителните отговори от университетите в „Бръшляновата лига“, които е получил Стефан Стойков. източник: ABC

 

Стойков все още не знае каква специалност да избере (в американското висше образование е възможен по-късен избор). Смята през първата година в университета да пробва различни предмети, но основно го влекат икономиката и историята.

Кой университет ще избере?

Стефан Стойков споделя през „Бизнес Инсайдър“, че ще избере университета, който може да му предложи най-доброто за него, а така също и предостави най-добрата финансова помощ.

 

Цялата статия на „Бизнес Инсайдър“ можете да прочетете тук, а видеото от ABC да изгледате тук.

Още за Стефан Стойков – прочетете в „Данибон“.

Снимки: Бизнес Инсайдър, ABC

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.