Рубрики
Начало » Хлапета » Играчки » Кембридж наема професор по Лего

Кембридж наема професор по Лего

 

viki krepost 1

Един от най-престижните университети в света – Кембридж, съобщи, че наема професор по Лего, който да работи във Факултета по образование към висшето училище. Ангажиментите на новия професор в Кембридж ще стартират през октомври 2015 г. Той ще ръководи Изследователски център за ролята на играта в образованието, развитието и обучението.

Новата длъжност стана възможна след като Кембридж получи дарение от 2,5 милиона пауда от Фондация „Лего“, която притежава една четвърт от Лего Груп.  Отделно от Фондация „Лего“ са предоставили още 1,5 милион пауда за Изследователския център за ролята на играта.

Тази длъжност най-вероятно ще се превърне най-желаната работа-мечта, коментират много издания. Шеговито в някои от тях пише, че никъде не се съобщава дали деца могат да кандидатстват за позицията.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.