Рубрики
Начало » Образование » Менторска програма в помощ на българските кандидат студенти в Кеймбридж

Менторска програма в помощ на българските кандидат студенти в Кеймбридж

 

cambridge college reka

 

Обществото на българските студенти в Кеймбридж, CantaBulgarian, даде официално начало на менторската си програма за тази година. Целта на инициативата е да свърже български младежи, кандидатстващи в Кеймбридж, с ментори, учещи същия предмет в университета. Програмата е отворена за кандидатстващи за undergraduate и graduate програми. Информацията съобщи за „Данибон“ Пресиана Маринова, отговорник по менторската програма:

 

За седма поредна година провеждаме такава менторска програма с цел подпомагане на български кандидат студенти в Кеймбридж. Процесът на кандидатстване тук включва (поне едно) интервю на място с преподаватели от университета и задания по специалността, в която се кандидатства. Считано за най-сложната част преди приема, интервюто може да бъде изключително стресиращо и именно затова предлагаме пробни интервюта, провеждани от настоящи и бивши възпитаници на университета, минали през процеса.

 

Участието в менторската програма е напълно безплатно. Необходимо е обаче да кандидатствате до 17 декември 2019 г. през сайта на инициативата.

 

Подробности можете прочетете ТУК или във Фейсбук страницата на CantaBulgarian.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".