Рубрики
Начало » Образование » Български студенти в Кеймбридж с менторска програма за наши ученици, желаещи да учат в елитния университет

Български студенти в Кеймбридж с менторска програма за наши ученици, желаещи да учат в елитния университет

 

https://www.facebook.com/CantaBulgarian/

https://www.facebook.com/CantaBulgarian/

 

Български студенти в Кеймбридж ще организират пробни интервюта за наши ученици, които искат да кандидатстват в престижния британски университет. Това е залегнало в менторската програма на Обществото на българските студенти в Кеймбридж, CantaBulgarian, на която сега беше даден старт. Целта на програмата е да насърчава и помага на българските кандидат-студенти, които искат да учат в елитното висше учебно заведение. Менторската програма се организира за четвърти пореден път, съобщи за „Данибон“ Ричард Михайлов, студент в Кеймбридж и представител на CantaBulgarian.

 

Тъй като Кеймбридж и Оксфорд са единствените университети във Великобритания, които провеждат интервюта с бъдещи първокурсници, смятаме, че по-ясна представа за формата на интервюто би била от полза за българските ученици, обясняват от общността.

 

Можете да научите повече тук за менторската програма, а така също и да се запишете за пробно интервю. Българските студенти оставят и свой мейл за въпроси относно кандидатстването в Кеймбридж: mentoring@cantabulgarian.org

 

През декември в София CantaBulgarian ще организизира и презентация. Акцентите ще бъдат: как се кандидатства в Кеймбирж и какво е да учиш в този университет. Събитието ще бъде безплатно и е подходящо както за гимназисти, така и за родители и учители, уточни Ричард Михайлов.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".