Рубрики
Начало » Образование » Български студенти в Кеймбридж с менторска програма за наши ученици, желаещи да учат в елитния университет

Български студенти в Кеймбридж с менторска програма за наши ученици, желаещи да учат в елитния университет

обн. 9.12.2016 – 12,06 ч.

https://www.facebook.com/CantaBulgarian/

https://www.facebook.com/CantaBulgarian/

 

Български студенти в Кеймбридж ще организират пробни интервюта за наши ученици, които искат да кандидатстват в престижния британски университет. Това е залегнало в менторската програма на Обществото на българските студенти в Кеймбридж, CantaBulgarian, на която сега беше даден старт. Целта на програмата е да насърчава и помага на българските кандидат-студенти, които искат да учат в елитното висше учебно заведение. Менторската програма се организира за четвърти пореден път, съобщи за „Данибон“ Ричард Михайлов, студент в Кеймбридж и представител на CantaBulgarian.

 

Тъй като Кеймбридж и Оксфорд са единствените университети във Великобритания, които провеждат интервюта с бъдещи първокурсници, смятаме, че по-ясна представа за формата на интервюто би била от полза за българските ученици, обясняват от общността.

 

Можете да научите повече тук за менторската програма, а така също и да се запишете за пробно интервю. Българските студенти оставят и свой мейл за въпроси относно кандидатстването в Кеймбридж: mentoring@cantabulgarian.org

 

През декември в София CantaBulgarian ще организизира и презентация. Акцентите ще бъдат: как се кандидатства в Кеймбирж и какво е да учиш в този университет. Събитието ще бъде безплатно и е подходящо както за гимназисти, така и за родители и учители, уточни Ричард Михайлов.

 

 

обн. 9.12.2016 – 12,06 ч. 

 

Информация за всички, които се интересуват от обучението в Кеймбридж

 

Две събития на „Българското общество в Кеймбридж“ - CantaBulgarian, за които съобщи за „Данибон“ Юлия Найденова, майка на златното ни момиче във физиката Катя Найденова:

 

“Пътят от Пловдив до Кеймбридж” – 19-ти декември 2016г. в хотел Империал – гр. Пловдив от 18:00 до 20:00 часа. Целта на този форум е да срещне българските студенти от университета в Кеймбридж (University of Cambridge) с амбициозни ученици от български гимназии. Входът е безплатен.

 

“Cambridge Talks – Варна” - 18-ти декември 2016г. в Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” – гр. Варна от 10:00 до 12:00 часа. Събитието се организира от „Българското общество в Кеймбридж“ (CantaBulgarian). Входът е безплатен.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".