Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » „И четвъртокласник може да реши, и професор може да сгреши“

„И четвъртокласник може да реши, и професор може да сгреши“

 

4klasnik18

 

 

На 21 декември излиза от печат сборникът „И четвъртокласник може да реши, и професор може да сгреши“ на доц. д-р Ивайло Кортезов.

 

Ето какво разказва доц. Кортезов за появата на новия сборник:

 

След излизането на сборниците „И 2-класник може да реши, и професор може да сгреши” и съответния за трети клас получих множество заявки за подобен и за четвърти, включително и такива от учители на групи в тези класове от няколко града. Много от състезанията за тази възраст включват задачи с кратки решения, които обаче при неподходящ подход биха отнели прекалено много време, ако не и завинаги. Както при трети клас, и тук структурата е по раздели.

Въпреки че формално не се изискват знания извън четвърти клас, някои от темите могат да изглеждат трудни. Причината да бъдат включени са основно типовете задачи, появяващи в групата „Middle Primary” (3-4 клас) в немалък брой азиатски състезания.

 

Сборникът съдържа над 620 задачи; решенията им са в края му. Засега може да се поръчва на kortezov@gmail.com, а съвсем скоро – и на mathbooks.eu.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".