Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Честит рожден ден на доц. Ивайло Кортезов!

Честит рожден ден на доц. Ивайло Кортезов!

 

Доц. д-р Ивайло Кортезов, снимка: "Академия 21 век"

Доц. д-р Ивайло Кортезов, снимка: „Академия 21 век“

 

„Той е благороден. Той заразява с позитивизъм. Той е забавен. Той може да те накара да заобичаш математиката и да намериш в нея най-красивите измерения. Той е любимец на децата.“

 

Това са често думите, които изричам, когато някой ме попита за мнението ми за доц. Кортезов. Покрай големия ми син Ники имах възможността да се запозная с него. Рядко сме общували, но усещах какво положително въздействие има върху децата. Синът ми се записваше на всичките математически лагер школи, където участваше и доц. Кортезов. Там обучението е по-различно. Има игри, има боеве, но математически, има рулетки – но, разбира се, пак математически. Когато някой започне да обяснява каква скука е българското образование, винаги се сещам за такива златни учители като доц. Кортезов, които правят чудеса. Също винаги съм и спокойна за ценностната система на хлапетата, с които съм се сблъсквала по тези състезания, защото за тях звездите не са тези, за които всички се притесняваме, че са ги облъчили с пошло поведение, а са точно тези златни учители, които ги запалват, а така също и връстниците им, които жънат успехи и печелят медали за страната ни.

 

irina sharkova i kortezov

 

Днес доц. Кортезов има рожден ден. По традиция всяка година „Данибон“ го поздравява.

 

Честит рожден ден, доц. Кортезов!

Желая Ви здраве, щастие, любов и разбирателство в семейството Ви, успехи в науката!

Бъдете все отдаден на работата си и все така запалвайте хлапетата по математиката!

Весел празник!

 

За феновете на математиката и приятелите на „Данибон“ доц. Кортезов подарява „30 задачи на 30 езика“. Тествайте своите знания по математика и чужди езици тук.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".