Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » Официални покани от компютърната специалност на ТУ Делфт

Официални покани от компютърната специалност на ТУ Делфт

 

TU Delft 55

Малко след като бяха поместени ранкинг номерата за компютърната специалност в Техническия университет, от висшето училище изпратиха и официалните покани към приетите.

 

От тази година компютърната специалност в ТУ Делфт е вече „numerus fixus“, т.е. с ограничен брой на приети студенти и доста тежка процедура по прием. От две години вече се преподава на английски и напливът към нея е огромен.

 

tu delft (1)

 

Очакваше се, че кандидатите са над 1000. В медиите се появи бройка около 1100 души. В официален мейл обаче от университета съобщават, че до изпита са допуснати около 1300 кандидати. Преди това имаше подбор по документи, а след това преминалите първоначалната процедура се явиха на некогнитивен тест. През март беше изпитът, който се оценява като доста тежък и беше от три части – математика, логика и програмиране. Последната процедура беше есе.

 

Резултатите за специалностите „numerus fixus“ в холандските университети излизат на 15 април. До 2 седмици трябва да се потвърди.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".