Рубрики
Начало » Образование » D Day – ден за избор на американски университет

D Day – ден за избор на американски университет

 

girl-3718526_640

 

Американците обичат кратките формулировки и названия за различни събития, случаи, дейности. При кандидатстването в университети, човек също се сблъсква с такива обозначения. Например има Ivy Day (Бръшляновия ден), Pi Day (ден за решенията на MIT), а си има и D Day – Decision Day (Ден за вземане на решения).

 

 

D Day е на 1 май. Кандидат-студентите, които са получили оферти от американските университети, трябва да направят своя избор – да посочат кой университет избират.

 

 

За американските кандидати това е много важен ден. Отправят се пожелания „Честит D Day!“. Родители споделят трогателните истории на децата си, какви оферти са получили и кой университет са избрали.

 

Ето няколко интересни публикации от родители:

 

„Официално! Моят син избра своето училище! Получи пълна стипендия!“

 

„Гордея се с всички деца, които получиха възможност да участват в Националния ден за вземане на решения – D Day!“

 

„Честит D Day! Синът ми реши да откаже всички оферти на колежите и да научи занаят – дърводелство. Той не е човек, който обича да стои на бюро по цял ден и смята, че колежът не е неговият път. Невероятно се гордеем с него и с това, което постигна. Гордейте се с всички, които вървят по различен път! Вие всички сте ценни и важни!

 

Прави впечатление, че американските родители са изключително ангажирани в кандидатстването на децата си. Участват много активно във форуми, споделят опит и са наясно с всички стъпки в процеса.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".