Рубрики
Начало » Коронавирус » Как да се осъщестява дистанционното обучение на децата в детските градини по време на извънредното положение

Как да се осъщестява дистанционното обучение на децата в детските градини по време на извънредното положение

МОН и Националното сдружение на общините с препоръки за организацията на дейностите в детските градини в периода на извънредното положение

child-1864718_640

 

Само за децата в задължителното предучилищно образование ще е възможно да работят не повече от 20-30 минути на ден пред екран, пише в препоръките на МОН и на Националното сдружение на общините за работата на детските градини по време на извънредното положение. И това трябва да става само след изрично заявено желание от страна на родителите.

 

За обучителния процес ще се търси връзка с родителите, на които ще се изпращат по имейл, през приложения и платформи образователни материали, видеа и аудиофайлове. С тяхна помощ чрез игрови ситуации вкъщи ще се развиват логическото мислене на децата, комуникационните, творческите и физическите им умения.

 

Препоръките са поместени на сайта на Националното сдружение на общините:

 

Писмото:

 

Letter MON-1

Letter MON-2

Letter MON-3

Letter MON-4

 

източник: НСОРБ

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".