Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ (2020)

Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ (2020)

В един кръг на 19.03.2020 г. от 12:00 до 13:30 ч.

 

125 su esen

 

Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ се провежда на 19 март 2020 г. от 12:00 до 13:30 ч., пише в регламента, публикуван на страницата на МОН. То е за ученици от 1 до 12 клас.

 

Вече е в един кръг, организиран от МОН без такса правоучастие.

 

Има 16 отделни теми за:
I клас, II клас, III клас, IV клас, V-VI клас,VII-VIII клас, IX-X клас, XI-XII клас, III-IV клас на френски език, V-VI клас на френски език, VII-VIII клас на френски език, IX-X клас на френски език, XI-XII клас на френски език, до VI клас за ученици със СОП, VII-IX клас за ученици със СОП и X-XII клас за ученици със СОП.

 

Форматът на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ е 26 задачи, първите 24 от които са тестови – всяка с пет избираеми отговора, от които само един е верният, и 2 задачи с номера 25 и 26 с кратък свободен отговор.

 

Учебното съдържание за всяка възрастова група е от учебното съдържание на задължителната/общообразователната и допълнителната/свободноизбираемата подготовка. Отговорите се нанасят върху индивидуални бланки, които се подготвят от Националната комисия.

 

За всеки верен отговор на задачи с номера 1–10 се присъждат 3 точки, на задачи с номера 11–20 се присъждат 4 точки, а на задачи с номера 21–26 се присъждат 5 точки. За грешен или непосочен отговор не се отнемат точки. Максималният брой точки е 100.

 

Времето за работа е 90 минути.

 

Още информация за състезанието можете да намерите в РЕГЛАМЕНТА.

 

На 30.05.2020 г. ще се проведе състезание „Европейско кенгуру плюс”, което не се организира от МОН, а от Сдружение „Европейско кенгуру” с такса правоучастие по правила от уеб-страницата на сдружението.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".