Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » СМГ привлече талантливия преподавател по математика от Ямбол – Емил Карлов

СМГ привлече талантливия преподавател по математика от Ямбол – Емил Карлов

 

Емил Карлов

Емил Карлов

Един от най-талантливите преподаватели по математика на нашето време е скромният математик от Ямбол – Емил Карлов. Състезателите, които се явяват на математически надпревари като „Роман Хайнацки“ и Московската олимпиада за малки ученици, със сигурност са срещали неговото име. Ентусиазиран, внимателен, много позитивен – такъв е и моят спомен за Емил Карлов. С него се запознах преди време на състезание в Ямбол, където участваше и големият ми син.

 

Новината, която развълнува тези дни математическите среди, е свързана с Емил Карлов и неговото решение. От следващата учебна година той вече няма да е преподавател в Математическата гимназия в Ямбол, а се премества да работи в СМГ.

 

Пред сайта Зона Ямбол Емил Карлов споделя, че решението му не е импулсивно и го е обмислял няколко месеца. Причината е, че иска да работи, а в Ямбол нещата вече не вървят – на децата не им се учи, на преподавателите не им се работи.

 

Привличането на Емил Карлов в СМГ отчитам като голям успех за софийската гимназия и София. Жалко за МГ Ямбол, че са загубил свой талант, който изключително много се раздаваше за математиката в града. Успех на Емил Карлов в София!

 

СМГ е училище, което привлича много математическите таланти – и сред учениците, и сред учителите. Името му се свързва с много успехи по математика, информатика и други дисциплини. В последните години се виждат и много силни мениджърски решения. През тази година е взето решение да има пета паралелка в 5-ти клас. Също така явно е отчетен интересът към немския език и неговото изучаване в училището се разширява. Изключително приятно впечатление ми прави в последно време поддържането на сайта с новини около училището – успехи, информации. Малко училища в България могат да се похвалят с толкова редовно поднасяни новини. Усеща се желанието за модерност, предприемчивост и успешно лидерство.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".