Рубрики
Начало » Образование » XIV национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ (2014)

XIV национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ (2014)

esenen turnir po informatica 0

КЛАСИРАНЕ и ЗАДАЧИ

МГ Варна е с най-много спечелени медали от Националния есенен турнир. Имат общо 6 медала и изцяло доминират в група D. СМГ са с 5 медала, три от които са в групи А и В и по един в С (на 7-класник) и Е групи. Силно впечатление правят и възпитаниците на ОМГ Пловдив, които са с 4 медала, но двама от медалистите им са се състезавали в по-горна категория. МГ Габрово са с два медала. Американският колеж, МГ Русе, ПМГ Шумен, ПМГ В. Търново, МГ Плевен и МГ Ямбол са с по един медал.

Класиране от Националния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ (кликнете на буквата, за да видите цялото класиране):

А (злато: Енчо Мишинев – МГ Ямбол , сребро: Андрей Лалев ПМГ В. Търново, бронз: Христо Венев СМГ),

В (злато: Виктор Терзиев СМГ; сребро: Андрей Андреев МГ Плевен и Димитър Ружев СМГ; бронз: Иван Иванов Американски колеж в София),

С (злато: Атанас Добрев ОМГ Пловдив; сребро: Валери Станчев МГ Русе и Александър Радославов СМГ, 7 клас; бронз: Евгени Кайряков, 7 клас, ОМГ Пловдив, Димитър Чакъров, 7 клас, ОМГ Пловдив и Митко Желев, МГ Варна),

D (абсолютна доминация на МГ Варна на първите три места – злато: Иво Карагьозов, 7 клас, МГ Варна; сребро: Ралица Андреева, 7 клас, МГ Варна, бронз: Георги Иванов, 6 клас, МГ Варна и Димитър Опърлаков, 7 клас, МГ Варна)

Е (злато: Марин Йорданов ПМГ Шумен; сребро: Константин Каменов СМГ, Мартин Копчев ПМГ Габрово и Христо Денев МГ Варна; бронз: Виктория Христова ОМГ Пловдив и Никола Максимов ПМГ Габрово)

Международен турнир – класиране:

Junior – Иван Иванов от Американския колеж е със златен медал, Александър Георгиев от Хасково и Иван Ганев от Шумен са със сребърни медали, Илия Божинов от Благоевград и Александър Кръстев са с бронзови медали.

Senior – сребърни медали: Енчо Мишинев, Андрей Лалев, Христо Венев, Даниел Атанасов; бронзови медали – Христо Стоянов, Антон Чернев

От 22 до 23 ноември в Шумен ще се проведе XIV национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Това е първият важен турнир за състезателите по информатика за тази учебна година. Сайтът на организаторите е ТУК. Успоредно с Националния есенен турнир в Шумен ще се проведе и Международно състезание по информатика. Стискам силно палци на българските национали! Всички новини, информациите и снимки, които имате от двете състезания можете да ми ги изпращате на danybon.pr@gmail.com. Отново ще съдействам за популяризиране на успехите и старанието на българските деца. Успех!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.